Arriba la fibra òptica rural a Segovia!

Navares de las Cuevas, Castroserracín i Cerezo de Abajo impulsen a través de l'Associació Nordesnet i en col·laboració amb la Fundació Guifi·net, el desplegament de fibra òptica rural i mancomunada per poder accedir a Internet de banda ampla.

Eliminem la bretxa digital!

Una xarxa de fibra òptica...

Participativa

Fes créixer la xarxa i estalvia't el cost de línia mensual, de per vida, formant part de la xarxa mancomunada!

Amb plena cobertura

Arribem a totes les llars i empreses, sense discriminacions.

 

Amb operador local

Els veïns i veïnes poden connectar-se a través d'un operador local.

Potenciem una economia local forta que permeti a la nostra comunitat créixer de manera sostenible.

 

Preguntes freqüents

La Xarxa de Fibra Òptica de la Navares de las Cuevas,  Cerezo de Abajo i Castrocerracín (Segovia) és una iniciativa impulsada per l'Associació Nordesnet, amb el suport de la Fundació Guifi·net, i que té per objectiu desplegar una xarxa de telecomunicacions rurals i mancomunada per fer arribar l'accés a Internet a través de la fibra òptica a qualsevol llar, empresa o explotació d'aquests municipis.

El projecte també compta amb la col·laboració i participació de la ciutadania i, de moment, una operadora que ofereix serveis d'Internet i telefonia: Nordesnet. 

A diferència dels models convencionals, en què la propietat de la xarxa està en mans d'un sol operador que la desplega i l'explota alhora, una xarxa mancomunada és una infraestructura que s'utilitza com un bé comú: és de tots aquells actors   que hi han invertit i que la utilitzen. A més, es gestiona  mitjançant una sèrie de , mecanismes que vetllen i eviten que ningú no se l'apropiï , com passa en la gestió de prats o boscos comunals.

Aquest model té avantatges, com:

  • - Disposar d'una xarxa oberta, lliure i neutral.

  • - Compartir la mateixa xarxa amb múltiples operadors, s'evita el monopoli.

  • - És més sostenible ambientalment perquè no es dupliquen infraestructures.

  • - Abarateix costos.

  • - Els usuaris i les usuàries poden escollir d'entre diferents opcions comercials.

  • - Evita que es faci negoci amb la infraestructura. 

 Oferim un màxim de 1.000 Mbps simètrics ampliables en el futur, que és el mateix que 1 Gbps. La xifra cobreix les necessitats de qualsevol usuari. La capacitat real i d'ampla de banda garantit serà el que l'usuari contracti amb l'operador.

Com puc connectar-me?

 Posa't en contacte amb les operadores que ofereixen els serveis d'Internet i telefonia.

La Fundació Guifi·net garanteix que la xarxa pugui ser utilitzada en igualtat de condicions per a qualsevol operador que vulgui oferir serveis. A més, s'assegura que s'apliquin bones pràctiques comercials i de gestió, com també la resolució de possibles conflictes entre operadores.

Tens dubtes? 

Posa't en contacte amb nosaltres a fundació@guifi.net o truca al 621 20 18 84