La Xarxa de fibra òptica GRETA avança cap a Flix (Ribera d'Ebre)

Nota de premsa

Nota de premsa - Flix, 3 de febrer de 2021
 

La Xarxa de Fibra Òptica GRETA avança cap a Flix (Ribera d'Ebre)
 

Xarxa GRETA, el projecte de desplegament de fibra òptica impulsat per l’Ajuntament d’Ascó amb la col·laboració de la Fundació Guifi·net i la plataforma ciutadana #EnsToquenLaFibra, que ja proporciona accés a Internet als veïns d’Ascó a través de dues operadores (Punt d’Accés i Ebrecom), continua avançant cap a Flix avui dia 3 de febrer de 2021.

La Xarxa GRETA té per objectiu proporcionar accés a Internet a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i les Garrigues a través d’una xarxa de fibra òptica participativa, amb cobertura arreu del territori i multioperador. La construcció i gestió de la xarxa, gràcies a les aportacions de particulars, ajuntaments i empreses, permet fer arribar l’accés a Internet cobrint la totalitat de la zona d’una manera sostenible i responsable amb el medi ambient tot eliminant el desequilibri territorial. A més, la presència de diferents operadors locals permet a l’usuari escollir entre diferents ofertes comercials a preus justos, es redueixen els costos i es potencia l’economia de la zona.

Així doncs, comencen les tasques de desplegament de la xarxa troncal de GRETA que unirà Ascó i el municipi de Flix que es preveu que finalitzin, aproximadament, d’aquí quinze dies (el 15 de febrer). Aquesta és la data prevista per iniciar l’estesa de la xarxa de fibra òptica a dins del mateix municipi i així poder començar a donar cobertura a les diferents llars, comerços o equipaments municipals.

El projecte continua sumant interès per part de diversos ajuntaments i de la ciutadania que, en el cas de Flix, ja han començat a fer aportacions a la Fundació Guifi·net per contribuir en la construcció de la infraestructura. Les futures usuàries de la Xarxa GRETAa Flix podran contractar els serveis d’internet a través de les següents operadores locals: Punt d’Accés, Ebrecom, Som Connexió, Som Internet i Vola.cat. Les persones que vulguin rebre més informació del projecte i/o conèixer la previsió d’arribada deGRETA al seu domicili podran consultar-ho a la pàgina web https://xarxagreta.cat o omplint el formulari que trobaran en aquesta mateixa pàgina.


Logo Demo
Logo Demo

Canals de Xarxa GRETA

 



Comparteix la notícia a