L’Ajuntament de Mataró, TecnoCampus i la Fundació guifi·net desenvolupem el projecte 'Mataró sense fils'

La Fundació guifi.net ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Mataró i TecnoCampus per promoure el projecte 'Mataró sense fils', la construcció d’una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral amb les mateixes condicions per a tota la ciutadania.

Una aportació de 15.000 € anuals i la seva ubicació al Parc Tecnològic del TecnoCampus, amb l’objectiu conjunt de combatre la bretxa digital.

El regidor de Ciutat Intel·ligent, i d’Estratègia i Agenda Urbana Mataró 2030, Daniel Hurtado; el president del Parc TecnoCampus, Josep Lluís Checa; i el president de la Fundació Guifi.net, Ramon Roca, han signat un conveni per desenvolupar el projecte 'Mataró sense fils'. Es tracta de crear una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral a la que pugui accedir tota la ciutadania amb les mateixes condicions.

Segons el conveni, l’Ajuntament fa una aportació econòmica de 15.000 € anuals per adquirir equips que facilitin i millorin l’extensió de la connectivitat. També facilitarà espais en alguns equipaments municipals que permetran estendre nous punts d’accés a la xarxa ciutadana de 'Mataró Sense Fils'. Els equipaments són el Centre Cívic Rocafonda, el Centre Cívic Cerdanyola i l’edifici Tres Roques. I es col·laborarà en la detecció de les necessitats en matèria de connectivitat mitjançant les dades que es disposen en el serveis municipals.

Per la seva banda, el Parc TecnoCampus ha facilitat a la Fundació Guifi.net un espai amb condicions econòmiques avantatjoses per desenvolupar el projecte 'Mataró Sense Fils' i alhora la seva integració a la comunitat TecnoCampus per poder gaudir de les relacions socials i empresarials que s’hi generen, així com de les relacions amb els centres universitaris i grups de recerca.

La Fundació Guifi.net desplegarà i facilitarà la instal·lació de la seva xarxa al municipi de Mataró de forma coordinada amb els serveis tècnics municipals.

Aquesta actuació forma part del Pla de Ciutat Intel·ligent de Mataró que s’emmarca en l’estratègia Mataró Agenda Urbana 2030.

Comparteix la notícia a