La fibra óptica comunitaria de Guifi·net llega a Zumaia (País Vasco)

El passat 25 de setembre a l'Ajuntament de Zumaia (Guipúzcoa), la Fundació Guifi·net va firmar el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat per iniciar el projecte de desplegament de la xarxa de telecomunicacions de fibra òptica oberta, lliure, neutral i mancomunada al municipi. En la signatura del conveni, hi van participar Iñaki Ostolaza, Alcalde de Zumaia, Ramon Roca, President de la Fundació Guifi·net, i Miguel Ángel Irigoyen, membre de la Fundació Guifi·net


El projecte, sota el nom de Zuntz Optikoa Zumaia (ZOZ), és una iniciativa del consistori de Zumaia, en col·laboració amb la Fundació, i té per objectiu fer arribar l’accés a Internet a les cases, empreses o administracions independentment de la seva ubicació. El projecte ZOZ es portarà a terme al llarg dels pròxims vuit mesos i preveu donar connexió a la totalitat del municipi, que compta amb més de 10.000 habitants.



Text d'Odoo i bloc d'imatge  D'esquerra a dreta: Miguel Ángel Irigoyen, Ramon Roca i Iñaki Ostolaza.

La xarxa comunitària de Guifi·net aposta per una economia local i una xarxa de multioperador en què diverses operadores ofereixen els serveis de connexió. D’aquesta manera, l’usuari pot escollir quina operadora contractarà els serveis en funció de les seves necessitats. A Zuntz Optikoa Zumaia ja hi ha tres operadores locals interessades en oferir aquests serveis als veïns i veïnes de Zumaia

La inversió necessària per dur a terme el projecte prové de diferents mitjans: la Fundació, l’Ajuntament, crèdits privats, donacions de ciutadans i el cost mensual de quota de línia. Aquest sistema de cofinançament permet als veïns i veïnes fer una donació a la Fundació per autofinançar la seva part i, conseqüentment, tenir una quota mensual més reduïda. A més, per fer una donació a una Fundació sense ànim de lucre s’obtenen beneficis fiscals.

Para más información y futuras noticias del proyecto, podéis consultar: informació i futures notícies del projecte, podeu consultar:

- La web de la Fundación Guifi·net: https://fundacio.guifi.net/es_ES/zuntz-optikoa-zumaia.
- La web de l’Ajuntament de Zumaia: https://zumaia.eus/es/noticias/zumaia-tendra-una-red-procomun-de-fibra-optica.

Gurb, 1 d'octubre de 2020

Odoo - Prova 1 a tres columnes


Odoo - Prova 2 a tres columnes


Odoo - Prova 3 a tres columnes


Comparte la notícia