Guifi·net como ejemplo de buenas prácticas por la Comisión Europea

Las comunidades rurales hacen frente a la brecha digital y mejoran la conexión de banda ancha

El projecte de Guifi·net apareix com a exemple al manual de bones pràctiques, elaborat per la Comissió Europea, on s'exposen com i de quines maneres les comunitats rurals han resolt o pretenen resoldre el problema de la connectivitat de banda ampla. El manual pretén ser d'ajuda donant pautes de com eliminar la bretxa digital tot presentant  12 exemples de casos d'èxit en zones rurals de diversos països europeus entre ells el cas de Guifi·net explicat a través del Dr. Roger Baig, membre voluntari i col·laborador del projecte.

La primera part del manual exposa la situació actual de la connectivitat de banda ampla, la inversió en zones rurals i remotes, solucions tecnològiques, els actuals avenços europeus en el sector o els fons de finançament i suport per part de la Unió Europea. 

La segunda parte del manual presenta los distintos ejemplos que las comunidades rurales han desarrollado para hacer frente el problema de la conexión de banda ancha. Así como también las soluciones implementadas teniendo en cuenta aspectos sociales, territoriales y económicos.

"The development of this common pool infrastructure eased the access to quality, fairly-priced telecommunications in general and broadband Internet connections in particular. It also generated a model of collaborative economic activity based on proximity and sustainability. The growth of the commons - based network infrastructure was possible due to the development, in parallel, of guifi·net as a social project in the telecommunications field", exposa Roger Baig al manual.  

Aquests són la resta de projectes que podeu trobar-hi:

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Comparte la notícia