COVIDWarriors arranca el proyecto #ConectemosYA

El proyecto genera herramientas y contenido para hacer efectivo el acceso a Internet

Durante la situación de pandemia mundial generada por el Covid-19 han ido surgiendo diferentes iniciativas y proyectos en distintas partes del territorio para suplir carencias o necesidades en diferentes ámbitos.

És el cas de COVIDWarriors, una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris, mecenes i professionals de diferents àmbits que s'han unit en la lluita contra el Covid-19.

1. Sumar voluntariat de diferents àmbits, organitzacions proactives, talent emprenedor, iniciatives tecnològiques i finançament en la lluita contra el Covid-19. 

2. Identificar les necessitats concretes detectades a nivell logístic, sanitari, social, psicològic, etc.

3. Accelerar iniciatives pròpies o ja existents que amb la tecnologia i el poder d'equips pluridisciplinaris experts amplifiquen l'impacte contra el coronavirus.

Text d'Odoo i bloc d'imatge
Imatge d'Odoo i bloc de text

A principis de juny, fruit de diverses col·laboracions entre professionals de les telecomunicacions, del sector educatiu i social, de la sanitat i la innovació, voluntaris de COVIDWarriors neix el projecte #ConectemosYA i, on guifi.net hi dóna suport. 

El projecte #ConectemosYA pretén proporcionar eines informatives que ajudin a reduir la bretxa digital, a garantir la connectivitat, la distribució eficient de dispositius i la seva reutilització. En definitiva, posar de manifest que, amb la situació de pandèmia, ha quedat encara més palès el dret universal d'accés a Internet independentment d'on visquis i de la situació social i econòmica que tinguis. 

Per això, s'ha elaborat un document anomenat "Recetario de conectividad" on hi podreu trobar informacions, orientacions, solucions i eines per facilitar un accés a Internet de manera universal, ràpida, sostenible i en col·laboració amb administracions i entitats diverses. 

Amb quins objectius? 

 Fer efectiu el dret universal d'accés a Internet. 

 Dotar d'eines i informació a la societat en relació a l'àmbit tecnològica i digital. 

 Eliminar la bretxa digital entre zones urbanes i rurals. 

T'hi sumes? 

Receptes per a la connectivitat

 

Comparte la notícia