Comunicado de la Fundación guifi·net delante la censura a Internet en España

 

Fundació privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral


Comunicat de la Fundació Guifi·net davant les noves censures a Internet a Espanya

Des de la Fundació Guifi·net , entitat sense ànim de lucre que treballa per promoure l'accés i la neutralitat a la xarxa d'Internet, volem denunciar el tancament de la pàgina web tsunamidemocratic.cat per ordre de l'Autoritat Judicial perquè considera que hi ha indicis de terrorisme. 

Veiem com l'Estat Espanyol repeteix pràctiques com les que va dur a terme el primer d'octubre de 2017 i que afecten seriosament drets fonamentals de la ciutadania com el de la participació en la societat digital. Per aquest motiu, des de la Fundació Guifi·net volem manifestar que: 

  1. Internet es un derecho humano, reconocido por la ONU en un comunicado en junio de 2011, y básico para el ejercicio de derechos fundamentales, tales como y entre otros, los de la libertad de expresión, opinión y manifestación.

  2. La neutralitat de la xarxa és un principi que hem defensat i defensarem sempre, ja que implica la no discriminació, la diversitat, la possibilitat d'innovació i la llibertat d'accés i distribució d'informació. D'aquí prové el gran potencial de donar veu a la ciutadania. 

  3. Denunciem que bloquejar una pàgina web en el qual es convida a manifestar-se i a exercir la desobediència civil de manera pacífica, és una pràctica abusiva i que fer-ho amb l'acusació de terrorisme és impropi d'un estat democràtic.  

Per tant, des de la Fundació guifi·net rebutgem aquestes pràctiques abusives i reafirmem el nostre compromís de continuar treballant pel foment d'un Internet Obert, Lliure i Neutral com a defensa de l'exercici de drets fonamentals de la ciutadania. 


Gurb, 23 d'octubre de 2019.


Comparte la notícia