Zuntz Optikoa Zumaia amplia cobertura als barris de Narrondo i Artadi

La xarxa de fibra òptica ja ofereix serveis en aquest dos barris de la població de Zumaia (Euskadi)

Més de 100 noves llars i comerços de Zumaia ja poden connectar-se a la xarxa de fibra òptica mancomunada a través de les quatre operadores (ABAILA, BIKOTEK, EVEL i MARA). Els veïns i veïnes dels barris de Narrondo i Artadi ja poden també contractar els serveis d'Internet i telefonia que ofereixen aquestes quatre operadores de proximitat a preus assequibles.

Zuntz Optikoa Zumaia (ZOZ) ja porta diversos mesos operativa oferint serveis d'Internet a través de fibra òptica a la gran majoria de la població de Zumaia; al llarg del passat mes de març el desplegament es va ampliar per oferir cobertura a aquests dos barris. Es preveu que al llarg d'aquesta primavera i estiu els veïns i veïnes de Narrondo i Artadi es vagin sumant a la iniciativa.

ZOZ, impulsat per l'Ajuntament de Zumaia i en col·laboració amb la Fundació Guifi·net, ja compta amb gairebé 50 kilòmetres desplegats de fibra òptica de nova generació amb l'objectiu de proporcionar una connexió a Internet d'alta capacitat a través d'un model participatiu, més sostenible i amb varietat d'operadors de proximitat.
 
 

La construcció i la gestió d'aquesta xarxa en format de bé comú, mancomunat, és possible gràcies a la col·laboració i aportacions dels diferents agents impulsors, entre ells la mateixa ciutadania, que poden obtenir beneficis en la seva quota mensual pel fet d'assumir part del cost de la seva infraestructura. D'aquesta manera, també ajuden a estendre la xarxa arreu de la zona d'una manera més sostenible i amb la finalitat d'eliminar la bretxa digital entre zones urbanes i rurals.

Les persones i/o empreses interessades a connectar-se a Zuntz Optikoa Zumaia i que vulguin rebre més informació o conèixer els beneficis de la xarxa, poden consultar-ho a:

    labur.eus/ZOZ

   zoz@guifi.net

    623 52 65 29

Comparteix la notícia a