Hola, Ollarango i Oltza Zendeako!

La xarxa de fibra òptica comunitària arriba a Ollarango i Oltza Zendeako

Els veïns i veïnes dels consells que formen part dels municipis d'Ollarango i Oltza Zendeako (Nafarroa) ja poden connectar-se a Internet amb fibra òptica a través de quatre operadores de proximitat de la xarxa mancomunada.

El desplegament de la xarxa mancomunada de fibra, iniciativa impulsada i financiada per l'Ajuntament de la Vall d'Ollo, l'Ajuntament de la Cendea d'Olza, la ciutadania i la Fundació Guifi·net, ja proporciona accés a Internet a través de quatre operadores: ABAILAEVEL
SISNET i WIKAI

Així, totes aquelles cases, comerços, entitats i empreses o particulars que ho desitgin, ja poden connectar-se posant-se en contacte amb aquestes quatre operadores. També poden consultar-ne els serveis i tarifes i escollir les que més s'adeqüin a les seves necessitats. 

A més, els veïns i veïnes que es connectin a Ollo-Olza tenen la possibilitat d'estalviar i
reduir la seva tarifa mensual d'Internet fent una aportació al projecte. 

Després de diversos mesos de treball de planificació i desplegament, l'objectiu de proporcionar una connexió d'Internet a través d'un model de xarxa participativa, amb cobertura total als municipis i multioperadora, ja és una realitat a les diferents poblacions dels municipis de la Vall d'Ollo (Anotz, Eguillor-Beasoain, Iltzarbe, Ollo, Saldise, Senosiain i Ultzurrun) i la Cendea d'Olza (Arazuri, Artazcoz, Asiain, Ibero, Izcue, Izu i Olza). A l'espera de poder replantejar i connectar Arteta (Vall d'Ollo), Lizasoain i Orobia (Cendea d'Olza). 

Al llarg d'aquestes últimes setmanes, la xarxa va entrar

Odoo • Text i Imatge

en fase de proves i, actualment, ja compta amb els seus primers usuaris. A més, els veïns i veïnes que ajuden a promoure el creixement i cofinançament del projecte, ja han començat a fer aportacions aquestes primeres setmanes.
 

Un nou model, una gestió mancomunada d'una xarxa de fibra òptica que aposta per:

  • Fer arribar Internet de qualitat a la ciutadania a través d'una xarxa més sostenible, de qualitat, a preus assequibles i amb operadores de proximitat. 

  • Una gestió de la infraestructura en format de bé comú per part de tots els agents que aporten i que la utilitzen, inclosa la ciutadania. 

  • Una xarxa oberta, lliure i neutral utilitzada per diferents operadores. D'aquesta manera, s'ofereixen més serveis, s'evita el monopoli i es fomenta l'economia de la zona. D'altra banda, és més sostenible, ja que no hi ha duplicitat d'infraestructura. 

La construcció i gestió d'aquest model de xarxa és possibles gràcies a la col·laboració i aportacions de diferents agents impulsors, entre ells, la mateixa ciutadania. Així, els veïns i veïnes que es connecten a Ollo-Olza tenen la possibilitat de promoure, voluntàriament, el creixement del projecte i reduir la seva tarifa mensual, de per vida, en el concepte de "quota de línia" fent una aportació al projecte. 

Els participants que ho desitgin hauran de fer una aportació via web de 1.200€ (cost mitjà d'arribada de la fibra a una llar) a la Fundació Guifi·net. Amb aquesta aportació, l'usuari: 

Odoo • Text i Imatge

Cobreix la seva infraestructura i ajuda a estendre la xarxa.

No haurà de pagar més per aquest concepte de "quota de línia" a l'operador que triï.

Podrà gaudir d'un descompte mensual sobre la factura mensual amb l'operadora contractada. 

Podrà reduir 17€ mensuals sobre la factura mensual i, per tant, estalviar-se 204€ a l'any. 

*L'aportació de 1.200€ pot realitzar-se en un únic pagament, fraccionat en dos pagaments (600€*2) o fins a tres (400€*3). En cas de no fer l'aportació, l'usuari simplement contractarà els serveis a qualsevol de les operadores implicades, però sense poder optar al descompte de 17€ en la tarifa mensual, ni tampoc obtenir la desgravació fiscal. 

Per saber-ne més i aportacions: 

ollo-olza@guifi.net


623 52 65 29


Comparteix la notícia a