Guifi·net entre els 15 finalistes dels premis European Broadband de la Comissió Europea

Els dos projectes de guifi·net seleccionats a optar als premis queden com a finalistes

El passat 27 de setembre, l'Auditori Breydel de Brussel·les va acollir la cerimònia d'entrega dels guardons European Broadband Awards 2022

Els premis, que reconeixen l'excel·lència i bones pràctiques en projectes de desplegament de banda ampla arreu d'Europa, havien seleccionat 15 projectes d'arreu d'Europa considerats com a casos d'èxit i amb un impacte en la millora de la connectivitat de la població i zones rurals, entre els quals hi havia dos projectes de Guifi·net: "Nordesde de Segovia (Nordesnet)" i "Erro Smart Valley", Navarra.

Odoo • Text i ImatgeFoto (d'esquerra a dreta): Enrique Garralda, Alcalde de la Vall d'Erro, i Emilio Utrilla (President de l'Associació Nordesnet), davant de la Comissió Europea a Brussel·les.

Els projectes premiats de les cinc categories a optar han estat:
"High speed boradband for all in Yvelines", França, guanyador de la primera categoria "Innovative models of financing, business and investment".
-  "Digital Nord Pas-de-Calais", França, guanyador de la segona categoria "Cost reduction measures and co-investment". Categoria on Guifi·net optava a premi amb el projecte "Nordesde de Segovia (Nordesnet)".
"Broadband Director Plan of Navarre 2016-2021", Navarra, guanyador de la tercera categoria "Socio-economic impact in rural and remote areas". Categoria on Guifi·net optava al segon premi amb el projecte "Erro Smart Valley", Navarra.
"FTTB build up for everyone in Liechtenstein", Liechtenstein, guanyador de la quarta categoria "Demand generation and take-up of connectivity".
"Broadband Deployment Project Sankt Nikolai im Sausal", Àustria, i "Breitbandausbau im Landkreis Bautzen", Alemanya, els dos guanyadors de la cinquena categoria "Quality and affordability of services". 

Odoo • Imatge i textFont (Connectivity EU): Sala de l'entrega de premis de l'Auditori Breydel de Brussel·les.

L'acte, va comptar amb la presència i obertura de l'esdeveniment de: Rita Wezenbeek (Director of Connectivity EU, Communication Networks, Content and Techology, European Comission), Mario Milouchev (Director of Strategic Plans II, Agriculture and Rural Development, European Comission) i Jan Dröge, de Schuman Associates. 

Seguidament, el jurat, format per cinc membres amb llarga i reconeguda trajectòria en el sector, juntament amb el Comissari d'Agricultura va dur a terme l'entrega de premis als diferents projectes guanyadors de cada categoria.

Un cop acabada la cerimònia, els assistents, representants polítics d'entitats i del projectes finalistes van clausurar l'acte amb un network lunch. 

Aquí podeu consultar, de nou, els projectes finalistes i guanyadors

Des de la Fundació Guifi·net, tot i no haver estat escollits com a guanyadors dels dos premis seleccionats, volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han fet possible aquest reconeixement a guifi·net. Una tasca de totes aquelles persones que dia rere dia, ajuden i col·laboren conjuntament per fer viable l'accés a Internet a zones rurals a través d'una xarxa més sostenible, gestionada de manera mancomunada, de proximitat i a preus assequibles. 

Per a nosaltres, i en especial per als projectes seleccionats, ja és motiu de celebració haver arribat fins aquí i formar part dels 15 finalistes d'aquesta edició dels European BroadBand 2022. Ens ajuda a continuar creient i treballant per una xarxa alternativa, més justa i més compromesa amb les persones i l'entorn, una xarxa que connecta persones, barris, pobles i ciutats amb el món. 

Des de Fundació Guifi·net, donar l'enhorabona a tots els finalistes i guanyadors dels premis European Broad Band 2022 per la seva tasca.

Odoo • Text i ImatgeFoto (d'esquerra a dreta): Emilio Utrilla, Enrique Garralda i Ramon Roca (President de la Fundació Guifi·net) a l'entrada de la Comissió Europea. 
Odoo • Text i ImatgeFoto (d'esquerra a dreta): Miguel Ángel Irigoyen (Director d'Operacions de la Fundació Guifi·net) i Emilio Utrilla amb el premi de finalista.  
Comparteix la notícia a