COVIDWarriors engega el projecte #ConectemosYA
El projecte genera eines i contingut per fer efectiu l'accés a Internet
Durant la situació de pandèmia mundial generada pel Covid-19 han anat sorgint diferents iniciatives i projectes arreu del territori per suplir mancances o necessitats en diferents àmbits.
És el cas de COVIDWarriors, una associació sense ànim de lucre formada per voluntaris, mecenes i professionals de diferents àmbits que s'han unit en la lluita contra el Covid-19.
1. Sumar voluntariat de diferents àmbits, organitzacions proactives, talent emprenedor, iniciatives tecnològiques i finançament en la lluita contra el Covid-19.
2. Identificar les necessitats concretes detectades a nivell logístic, sanitari, social, psicològic, etc.
3. Accelerar iniciatives pròpies o ja existents que amb la tecnologia i el poder d'equips pluridisciplinaris experts amplifiquen l'impacte contra el coronavirus.
A principis de juny, fruit de diverses col·laboracions entre professionals de les telecomunicacions, del sector educatiu i social, de la sanitat i la innovació, voluntaris de COVIDWarriors neix el projecte #ConectemosYA i, on guifi.net hi dóna suport.
El projecte #ConectemosYA pretén proporcionar eines informatives que ajudin a reduir la bretxa digital, a garantir la connectivitat, la distribució eficient de dispositius i la seva reutilització. En definitiva, posar de manifest que, amb la situació de pandèmia, ha quedat encara més palès el dret universal d'accés a Internet independentment d'on visquis i de la situació social i econòmica que tinguis.
Per això, s'ha elaborat un document anomenat "Recetario de conectividad" on hi podreu trobar informacions, orientacions, solucions i eines per facilitar un accés a Internet de manera universal, ràpida, sostenible i en col·laboració amb administracions i entitats diverses.
Amb quins objectius?
Fer efectiu el dret universal d'accés a Internet.
Dotar d'eines i informació a la societat en relació a l'àmbit tecnològica i digital.
Eliminar la bretxa digital entre zones urbanes i rurals.
T'hi sumes?