La Fundació guifi·net de ruta per la Marina Alta (Alacant)

Visita al Grup ATTI i Ajuntaments de Xàbia, el Pedreguer i Gata de Gorgos

Els passats dies 9 i 10 de juliol la Fundació guifi·net va tenir ocasió de viatjar fins Alacant, on l'empresa operadora Grup ATTI està impulsant un projecte d'estesa de fibra òptica de la Xarxa de Comuns. El projecte s'està duent a terme a la localitat de Xàbia i la intenció és potenciar la compartició de les infraestructures de telecomunicacions d'alta velocitat de fibra òptica a la comarca de la Marina Alta a través del model col·laboratiu de guifi·net.

Ramon Roca i Clara Cusó de la Fundació guifi·net van visitar el Regidor de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Xàbia, Ximó Segarra, municipi on aviat començarà el desplegament de Xarxa de Comuns de guifi.net de la mà del Grup ATTI, qui va mostrar-se també molt receptiu als avantatges d'una infraestructura comuna que permeti compartir i abaratir els costos als i les usuaris/es finals, que ajuda a impulsar l'economia local a través de l'activitat de petites empreses operadores de telecomunicacions i que permet als ajuntaments ordenar els desplegaments de telecomunicacions de manera que no es dupliquin o tripliquin les infraestructures existents. 

  



                                                                          Grup ATTIText d'Odoo i bloc d'imatge
Imatge d'Odoo i bloc de textVisita a l'Ajuntament del Pedreguer

La Fundació també va tenir l'oportunitat de reunir-se amb Sergi Ferrús, alcalde del Pedreguer, qui ja coneixia el projecte per la infraestructura de ràdio de guifi·net desplegada al municipi. Finalment també ens va rebre l'alcalde de Gata de Gorgos, Josep Francesc Signes, i els responsables de l'empresa municipal SòlGata, qui gestiona una infraestructura municipal de telecomunicacions. 

Ambdós ajuntaments es van mostrar oberts a la col·laboració per a la construcció d'infraestructures de telecomunicacions compartides i esperem que serveixi per a l'impuls d'unes telecomunicacions sostenibles i que puguin donar accés a totes les persones de la comarca.

Imatge d'Odoo i bloc de text
Visita a l'Ajuntament de Xàbia

Amb tot, esperem que la Xarxa de Comuns s'estengui també per la Marina Alta i més enllà. 


Salut, Amor i Xarxa!



Comparteix la notícia a